Powiększanie tekstu
Wersja kontrastowa
Kontakt

Obiady

Szanowni Rodzice!

– Wydawanie obiadów odbywa się od godz. 12.20 do godz. 13.50
– Jadłospisy opracowane zostały przez dietetyka Panią Sylwię Spychałę

Dyżur w szkolnej stołówce w roku szkolnym 2019/2020 od godz. 12.20
pełni Pani Mirosława Leśniak – Brzezicka

ZAZNACZONO ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011.: dania zaproponowane w jadłospisie zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące zawierać w swoim składzie substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak: 1.zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne, 3.jaja i produkty pochodne, 4.ryby i produkty pochodne, 5.orzeszki ziemne, 6.soje i produkty pochodne, 7.mleko i produkty pochodne,8. orzechy, migdały, 9.Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,12. Dwutlenek siarki i siarczany, 13. łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne.

OPRACOWANO PRZEZ DIETETYKA:
Sylwia Spychała
Technolog żywności
Specjalista do spraw żywienia
Dietetyk

 

Zobacz także: